Neem contact op met Studio Jonna Klumpenaar
< ONTWERPEN

Appartement Bloemgracht Amsterdam (2011, gerealiseerd)

Het gegeven vloeroppervlak van het appartement aan de Bloemgracht is 165 m². Anders dan de meeste verdiepingen in Amsterdam heeft dit pand niet alleen ramen aan de voor- en achterzijde, maar ook aan één van de lange zijden, die vrij licht uit het westen vangt. De keuze voor heldere, frisse maar ook warme kleuren maken het appartement een kloppend geheel. De grote inbouwkasten gaan mee in de ruimtelijke opzet van het appartement.

Opdrachtgever . Particulier
Locatie . Bloemgracht, Amsterdam
Programma . Appartement
Oppervlakte . 165 m2
Status . gerealiseerd 2011

 

ingang naar walk in closet

Kastenwand met inloopkast

Wanneer je de eerste verdieping betreedt, zie je een groene kast welke de gehele wand beslaat. Deze inbouwkast loopt over de gehele breedte van de wand, van slaapkamer tot badkamer. Aan de kant van de slaapkamer is toegang tot de 'walk-in closet', welke in de kastenwand is geintegreerd.

groene inbouwkast in appartement te Amsterdam

Het trappenhuis

Het trappenhuis is hoog en heeft aan de rechterzijde een kast waardoor de ruimte ter plaatse wordt verbreed. Ook is er een raam naar de logeerkamer die daglicht in de het trappenhuis brengt.

zicht op groene inbouwkast vanuit trappenhuis

fris ruimtelijk trappenhuis appartement Bloemgracht te Amsterdam

Kleuren

De oud-roze betegelde badkamer is een goede combinatie met de groene kastenwand en de lichtgrijze vloer van de overloop. Daarnaast geeft het niveauverschil op de overloop een natuurlijke scheiding naar het slaapgedeelte waar eveneens de walk-in closet is gevestigd. Dit niveauverschil is ook terug te vinden in de badkamer.

zicht vanuit hal op badkamer, logeerkamer en inbouwkast

hal met inbouwkast eerste verdieping appartement

Het daklicht

Het daklicht in de logeerkamer is omhoog geplaatst ten opzichte van het plafond en heeft een simpele ruitvormige glasindeling gekregen. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect met veel lichtinval.

lichte ruimte door daklicht

De badkamer

In de badkamer is een niveauverschil dat zorgt voor een natuurlijke scheiding tussen het toilet en overige sanitair. De douche, het bad en het toilet zijn allen in een eigen ruimte (nis) aan de rechterzijde van de badkamer geplaatst. Deze ruimten zijn van onder tot boven betegeld met oud-roze tegels. In de andere helft van de badkamer is plek voor de wastafel. Dit gedeelte is rustig en wit gehouden en staat hiermee in contrast met de oud-roze tegels.

toilet ruimte appartement Bloemgracht te Amsterdam

hoogteverschil in badkamer waardoor toilet gescheiden

wastafel in badkamer appartement

bad in badkamer met rose tegels

Kozijnloze deur voor walk-in closet

De deur voor de walk-in closet heeft geen zichtbaar kozijn en valt daardoor niet op in de kastenwand. De walk-in closet die erachter is gelegen, is een frisse lichte ruimte met praktische indeling.

kozijnloze deur naar walk in closet

walk in closet appartement Bloemgracht te Amsterdam

Boekenkast

Op de begane grond is een grote boekenkast geplaatst over de gehele wand. Voor het onderste gedeelte van de kast zijn deurtjes geplaatst en hier is de kast dieper zoals bijvoorbeeld ook gebruikelijk is bij een ouderwetse servieskast. Hierdoor is de boekenwand tevens bruikbaar voor het plaatsen van verlichting etc.

boekenkast over gehele wand

boekenkast over gehele wand appartement

Kleuren

Net als op de eerste verdieping, geven de kleuren van verschillende elementen en ruimten ook op de begane grond een rustig en warm maar ook verrasend en speels effect.

ruimtelijke doorkijk naar hal vanuit woonkamer

kastenwand vanuit hal met verrassend kleurgebruik

< ONTWERPEN