Woonhuis met houtkachel

De opdrachtgevers van dit mooie woonhuis met houtkachel in Baarn waren opzoek naar originele en slimme ingrepen, sfeer en samenhang voor hun woning. Samen met Studio Jonna Klumpenaar werd dit smaakvolle ontwerp gerealiseerd in Scandinavische stijl.

De houtkachel

Een van de wensen van de bewoners was om in de woonkamer een familie-erfstuk, de houtkachel, te plaatsen. Dit is tevens een van de uitgangspunten geworden van het ontwerp. Om een geschikte achtergrond voor de houtkachel te creëren is ervoor gekozen om tegels te plaatsen op de vloer en een gedeelte van de wand. Deze vlakken zijn in het ontwerp gestretcht over de gehele lengte van de woning waardoor de houtkachel loskomt van de achtergrond. Het geeft de woon- en eetkamer een nieuw karakter en creëert diepte en ruimte voor speels gebruik. Meer inspiratie voor een haard in de woonkamer vind je in Oegstgeest.

Kleine witte tegels

De kleine witte tegels spelen in het gehele ontwerp een centrale rol. Ze komen in elke ruimte terug en geven de woning daarmee een rustige en speelse basis. Zo is er bij de entree van de woning een mooie overgang van de tegels en de houten vloer en is de keuken de tegel als achterwand gebruikt. Ook aan de Weesperzijde in Amsterdam heeft de studio een interieurontwerp gemaakt met kleine witte tegels.

Locatie

Baarn

Type

Woonhuis

Logo Studio Jonna Klumpenaar
info op jonnaklumpenaar punt nl
06-24228990
Haarlem