Kinderkamers op zolder

De wens van de opdrachtgevers was om van de verouderde zolder in hun jaren 30 woning in Utrecht twee kinderkamers op zolder te creëren, met daarbij voldoende bergruimte middels inbouwkasten. Studio Jonna Klumpenaar ging voor ze aan de slag en heeft hiervoor een verrassend ontwerp gemaakt.

Dakkapel

Allereerst is er aan de voorzijde van de jaren 30 woning een dakkapel op zolder geplaatst. Hierdoor ontstaat aanzienlijk meer ruimte en daarmee de mogelijkheid voor het creëren van een twee kinderkamers.

Inbouwkasten kinderkamers

Daarnaast zijn er samen met een nieuwe speelse indeling van de kamers ook meerdere inbouwkasten ontworpen. Deze kasten zijn in de kinderkamers op zolder van belang zodat er genoeg ruimte is voor opslag. Tevens behouden de inbouwkasten de rust en de sfeer van de ruimten op zolder. Meer inspiratie voor inbouwkasten vind je in Amsterdam.

Krijtbord

In de gang van de zolder is een opvallende inbouwkast op maat ontworpen. Deze inbouwkast heeft een krijtbord waarop heerlijk getekend kan worden. Het krijtbord zorgt ervoor dat de gang een sfeervol en speels karakter heeft dat goed past bij de kinderkamers op zolder. Ook de aansluiting van de kast in de nok zorgt voor een mooie balans in de ruimte.

Locatie

Utrecht

Type

Kinderkamers zolderverdieping

Logo Studio Jonna Klumpenaar
info op jonnaklumpenaar punt nl
06-24228990
Haarlem