Neem contact op met Studio Jonna Klumpenaar
< ONTWERPEN

Zolderverdieping Utrecht (2013, gerealiseerd)

De wens van de opdrachtgevers was om van de verouderde zolderverdieping twee kinderkamers te creëren, met daarbij behoud van voldoende bergruimte. Studio Jonna Klumpenaar heeft hiervoor een ontwerp gemaakt. Allereerst is er aan de voorzijde van de woning een dakkapel geplaatst. Het uiteindelijke ontwerp voor de  zolder is verrassend geworden! De zolder is nu logisch ingedeeld en straalt warmte en sfeer uit. 

Opdrachtgever . Particulier
Locatie . Utrecht
Programma . Zolderverdieping
Oppervlakte . 60 m2
Status . gerealiseerd 2013

 

overloop inbouwkast

Ondanks de beperkte ruimte voelt de zolderverdieping ruim aan

Bij het betreden van de zolder komt men eerst op een ruime overloop  waar vanuit de twee kinderkamers, de badkamer en het washok te bereiken zijn. De ruime overloop biedt ruimte voor verschillende activiteiten, zoals het strijken van de was, opbergruimte voor tal van spullen en een speelplek voor de kinderen.

lage kast

 

slaapkamer kast radiator

Alle elementen in de slaapkamers zijn op maat ontworpen

Aan weerszijden van de overloop liggen de twee kinderkamers. Beide kamers zijn opgebouwd uit vier elementen: het bed, de ingebouwde kledingkast, de lage bank/kast combinatie en een luik naar het knieschot. Alle elementen zijn ontworpen door Studio Jonna Klumpenaar waardoor  de niet al te grote kamers zeer praktisch in gebruik zijn en ruim en prettig aanvoelen.

slaapkamer inbouwkasten

 

slaapkamer berging

Goed te bereiken kastruimte, geïntegreerd in het ontwerp

Vanaf de beginfase is het uitgangspunt geweest dat alles in de kamers op maat zou worden ontworpen. Hierdoor is de ruimte zeer efficiënt in gebruikt, en geld dat tevens voor de bereikbaarheid van de bergruimte. Het simpele lijnenspel van de kasten en kastdeurtjes, zorgen voor een ruimtelijke ervaring. Enkele details, zoals de grote ronde grepen van de kasten, geven het ontwerp een speelse twist.

slaapkamer behang

 

kastdeur

De gang met inbouwkast en krijtbord

Bij het betreden van de zolder loopt men op de overloop direct tegen een grote kast met een krijtbord hierop. De overloop dient naast verkeersruimte namelijk ook als verblijfsruimte en speelplek voor de kinderen. Het krijtbord geeft een welkom en speelse sfeer aan de zolder. Achter het krijtbord bevinden zich de kledingkasten van de kinderen, welke via de slaapkamers te bereiken zijn. Op deze manier wordt optimaal gebruik gemaakt van de ruimte.

gang krijtbord inbouwkast

In de details en afwerking van het ontwerp is goed gelet op het praktische gebruik van de verschillende elementen. Zo ligt het krijtbord iets terug ten opzichte van de kastdeurtjes, waardoor de kindjes niet gemakkelijk over de kast heen krijten. Ook is hiermee aan de onderzijde een krijtjesbak gecreëerd over de gehele lengte van het bord. 

kastdeur krijtbord

Details uit de jaren 30

In het ontwerp zijn de bestaande details van de woning in eren gehouden, zodat de zolder een mooi compleet verhaal vormt met de rest van de woning. Er zijn in de nieuwe kozijnen jaren 30 paneeldeuren geplaatst , overeenkomstig de overige deuren in de woning. Ook heeft Studio Jonna Klumpenaar het traphek ontworpen, in de stijl van de jaren 30, en is de bestaande grenen vloer op de zolder behouden waardoor deze goed aansluit met de vloer op de ondergelegen verdiepingen.

overloop traphek

 

gang deur washok

 

 

< ONTWERPEN