Licht in het interieur

De wens naar een begane grond met ruimtelijke entree, werk-, logeer- en badkamer in deze woning in Amsterdam had als uitdaging één raam met daglichttoetreding. Licht in het interieur werd daarom ook het uitgangspunt voor dit creatieve en stijlvolle interieurontwerp. Samen met de bewoners ging de studio op zoek naar de juiste balans voor een praktisch, licht en smaakvol ontwerp.

Licht

Met weinig daglicht is het van belang om de ruimten slim in elkaar te laten overgaan. Licht in het interieur is van groot belang. In het ontwerp hebben we de ruimte met de grootste lichtbehoefte bij het raam geplaatst en daarna op een subtiele manier openingen gemaakt naar de naastgelegen vertrekken.

Gietvloer als praktische basis

De witte wanden vormen samen met de licht grijze gietvloer de rustige en lichte basis voor het interieur. De gietvloer loopt door in de gang, logeerplek en badkamer. Ook op de eerste verdieping, waar de keuken zich bevindt, hebben we de gietvloer laten doorlopen. De keuze voor de gietvloer is dan ook niet alleen esthetisch maar ook een praktische keuze. Meer inspiratie voor gietvloeren vind je bij het woonhuis Amsterdam en het woonhuis in Egmond

Inbouwkasten

Voor het interieurontwerp zijn drie inbouwkasten ontworpen. De keuze voor materialen in de kleuren wit en hout geven rust, licht en een creatieve Scandinavische sfeer aan de woning. Dit wordt versterkt door de eenheid die de inbouwkasten vormen met het totaalontwerp.

Locatie

IJburg, Amsterdam

Type

Woonhuis

Logo Studio Jonna Klumpenaar
info op jonnaklumpenaar punt nl
06-24228990
Haarlem