Japanse invloeden

Dit appartement in Laren heeft prachtige vormen die mij als ontwerper inspiratie geven in het spel van vorm en licht. Ook de opdrachtgever gaf veel inspiratie. Zijn prachtige werk als fotograaf was het startpunt voor een interieur met Japanse invloeden.

multifunctionele kastenwand

Opvallend in het ontwerp is de kastenwand die overgaat in de trap naar de bovengelegen verdieping. Niet alleen de maat maar ook de gevarieerde vormen en open en dichte delen maken de kast een spannend en verbindend geheel in het appartement. De wand is multifunctioneel. Er is o.a. plek voor de keuken, een logeerbed, een werkplek en archiefladen.

Japanse invloeden

De bewoner van het appartement reist voor zijn werk veel naar Japan. Samen gingen we opzoek naar Japanse vormen en kleuren, soberheid. Het resulteerde in een eigentijdse kijk op vorm en functie.

Ronde vormen

Het dak van de woning heeft een prachtige ronde vorm. Het is als ontwerper een uitdaging om deze vorm subtiel te volgen en licht te benadrukken. De op maat ontworpen kast heeft een houten open vak die door zijn hoogte en materiaal deze vorm volgt en verbind.

Locatie

Laren

Type

Appartement

Logo Studio Jonna Klumpenaar
info op jonnaklumpenaar punt nl
06-24228990
Haarlem