Neem contact op met Studio Jonna Klumpenaar
< ONTWERPEN

Woonhuis Baarn (2014, gerealiseerd) 

Studio Jonna Klumpenaar is gevraagd om een ontwerp te maken voor het interieur van een woning in Baarn. De wens was om met originele en slimme ingrepen, sfeer en samenhang in de woning aan te brengen.

Opdrachtgever .   Particulier
Locatie . Baarn
Programma . Woonhuis        
Oppervlakte . 100 m2                
Status . gerealiseerd 2014

eetkamer tafel

Uitgangspunten in het ontwerp

De doorzonwoning is licht en geeft een geweldige doorkijk vanuit de woonkamer en eetkamer richting de tuin achter het huis. Een van de wensen van de bewoners was om in de woonkamer een familie erfstuk, de houtkachel, te plaatsen. Dit is een van de uitgangspunten geworden van het ontwerp. 

keuken

 

keuken eetkamer

De houtkachel

Om een geschikte ondergrond en achterwand voor de houtkachel te creëren is ervoor gekozen om tegels te plaatsen op de vloer en een gedeelte van de wand. Deze benodigde vlakken zijn in het ontwerp gestretcht over de gehele lengte van de woning waardoor de haard loskomt van de achtergrond. Het geeft de ruimte een nieuw karakter en creëert diepte en ruimte voor speels gebruik.

woonkamer-houtkachel

 

doorsneden woonkamer

 

woonkamer

Kleurstelling en materialen

Qua kleurstelling en materialen is gekozen voor natuurlijke tinten en een witte basis. De houten vloeren en de witte tegels (die op meerdere plekken in de woning terugkomen) en de lichte beton-grijze elementen geven een rustige, natuurlijke en warme sfeer. 

woonkamer tegels

  

woonkamer kast

Er zijn door Studio Jonna Klumpenaar collages gemaakt voor de meubels die de verschillende ruimten tot een samenhangend geheel hebben gemaakt.

lage kast woonkamer

Transparante meubels maken het ontwerp licht en ruimtelijk

Voor de meubels is er gekozen voor een licht en speels effect.  De lampen van ontwerper Bertjan Pot hebben een groot volume maar door de transparante netstructuur valt het licht mooi door de ruimte. Ook de stoelen die verschillen van formaat geven de ruimte een speels karakter. Door het effect van gesloten en open stoelen ontstaat ook hierdoor een luchtige sfeer.

eetkamer

 

collage eetkamer

De witte tegels spelen een centrale rol in het ontwerp

De tegels spelen een centrale rol in het ontwerp. Ze komen in elke ruimte terug en geven de woning daarmee een rustige en speelse basis. De achterwand van de keuken is geheel betegeld van werkblad tot plafond. Deze wand geeft samen met de strook achter de houtkachel in de woonkamer een mooi evenwicht aan de ruimte.

woonkamer tegels

 

plattegrond woonkamer

 

woonkamer tegels kleed

De vloer in de gang, een overgang tussen tegels en essenhout

In de gang komt de tegel terug op de vloer. Ook hier is gekozen voor een ongewone oplossing door de materialengrens halverwege de gang over te laten gaan in de essenhouten vloer die doorloopt naar de woonkamer.

gang

 

collage entree

De badkamer

In de badkamer is ervoor gekozen om middels de witte tegel een speels effect te geven aan de douchecabine. In tegenstelling tot de overige ruimte in de badkamer, waar een grote betontegel is toegepast, is in de douche voor een klein formaat tegel gekozen. Zowel de vloer als de wanden zijn hiermee bekleed. 

badkamer gang

 

badkamer kraan

Door praktische ingrepen is de rust in het ontwerp behouden

In het ontwerp zijn verschillende praktische opbergplekken ontworpen. Zo is er ruimte naast en onder het bad gecreeerd en naast de wastafel is een kast ingebouwd. Ook zijn boven de wastafel en in de douche tegelranden gemaakt waar men spullen op kan plaatsen. 

badkamer

 

doorsneden badkamer

Door deze handige opbergruimte kunnen de bewoners hun spullen goed een plek geven en hoeft men geen kasten te plaatsen of planken op te hangen. Het totaalbeeld van een lichte en rustige ruimte wordt behouden.

badkamer wastafel

 

 

< ONTWERPEN