Neem contact op met Studio Jonna Klumpenaar
< ONTWERPEN

Woon- werkplek in Egmond (2016) 

Dit bijzondere en sfeervol ontwerp heeft de studio ontworpen voor twee creatieve opdrachtgevers in Egmond aan den Hoef. Het woonhuis is ontworpen in een oude koestal. Er is dan ook gekozen voor stoere, natuurlijke materialen.

Opdrachtgever .   Particulier
Locatie . Egmond aan den hoef
Programma . Woonhuis        
Oppervlakte . 200 m2                
Status . gerealiseerd 2015

concept ontwerp woonhuis

Slimme oplossingen voor de indeling

De woning, die bedoeld is als woon- werkplek, vroeg om slimme oplossingen voor de indeling van de ruimten. De focus in het ontwerp is gelegd op een grote centraal gelegen tafel die samen met de keuken gelegen is in het midden van de woning. Hier heeft de ruimte de volledige hoogte van het gebouw en is er middels een enorme glazen pui en dakramen veel licht gecreëerd.

ontwerp woonhuis houten nis

Een knusse zithoek

Naast de grote hoge middenruimte zijn de knusse kleinere ruimten gelegen. Deze ruimten zijn gematerialiseerd met een houten afwerklaag om het warme en knusse gevoel te benadrukken ten opzichte van de witte hoge centrale leefruimte van de woning. Met name de knusse zithoek met gashaard is zichtbaar verbonden en heeft een warme uitstraling.

plattegrond ontwerp woonhuis

ontwerp woonhuis stoere materialen

ontwerp woonhuis buiten

Slapen in de nok

Ook het slaapvertrek past bijzonder mooi in het gehele ontwerp. Middels de houten trap betreed je de knusse sfeer van de comfortabele bedstee.

  ontwerp concept woonhuis

Plek voor kunst

De bewoonster van deze woon- werkplek is fotografe. Er is dan ook bewust voor gekozen om in de hoge middenruimte een grote wand zonder ramen te ontwerpen. Hier is een blinde muur gecreëerd waar wisselend fotografiewerk tentoongesteld kan worden.

ontwerp woonhuis kunst materialen

 

< ONTWERPEN