Neem contact op met Studio Jonna Klumpenaar
< ONTWERPEN

Appartement Timorplein Amsterdam (2012, gerealiseerd)

Het appartement aan het Timorplein te Amsterdam is door Studio Jonna Klumpenaar gedeeltelijk verbouwd. De verbouwing omvat een geheel nieuwe badkamer en een nieuwe garderobekast. De kleurstellingen zijn zorgvuldig uitgekozen en passen goed bij de kleurstellingen van het gehele appartement.

Opdrachtgever . Particulier
Locatie . Timorplein, Amsterdam
Programma . bakamer en kasten
Oppervlakte . 10 m2
Status . gerealiseerd 2012

 

Badkamer Timorplein

De badkamer is 4,4 m². Gezien de kleine afmeting was het dan ook een uitdagend om een ruimtelijk en efficiënt ontwerp te maken. Er is voor gekozen de badkamer te verdelen in 2 delen met ieder een eigen karakter.

Eén helft valt op door zijn cleane look. De wit keramieke wastafel,  de witte onderkast, het closet en de radiator vallen samen met de wit gestucte wanden en witte tegels op de vloer. Hierdoor blijft de ruimte rustig en clean, ondanks de verschillende sanitaire elementen.

Badkamer Timorplein

Badkamer Timorplein

In het douchegedeelte is gekozen voor een contrasterend effect ten opzichte van de wit cleane look. De mintgroene tegel van 15 x 15cm geeft de ruimte diepte en een levendige uitstraling. Ook versterkt het wit gestucte gedeelte van de badkamer de groen gekleurde tegels; de kleur doet hierdoor fris aan.

Naast de kleurverschillen en verdeling in tegels en stucwerk is de ruimtelijkheid ook letterlijk gecreëerd door het inbouwelement van het zwevende toilet weg te werken in de garderobekast in de naastgelegen ruimte. Met het effect van ruimtelijkheid en een rustige uitstraling tot gevolg.

Badkamer Timorplein

Badkamer Timorplein

< ONTWERPEN