Neem contact op met Studio Jonna Klumpenaar
< ONTWERPEN

Bergruimte in woonboot Amsterdam (2014, gerealiseerd)

De wens van de opdrachtgevers is om in hun woonboot in Amsterdam een extra bergruimte te creëren. Gezien de beperkte ruimte op de boot is het een uitdaging om hier de juiste plek voor te vinden.

Opdrachtgever . Particulier
Locatie . Amsterdam
Programma . kast/ berging
Oppervlakte . 12 m2
Status . gerealiseerd 2014

 

kast

Een bescheiden ingreep

Studio Jonna Klumpenaar heeft voor dit ontwerp gekeken naar een manier om de ingreep praktisch, sfeervol maar ook minimaal te maken. Zo is de vloer behouden en zijn de aansluitende wanden onaangetast. 

kast

Een sfeervolle nieuwe kamer

De berging is gesitueerd in een hoek van de grote slaapkamer aan het einde van de gang. Dit lijkt een flinke inbreuk op de ruimte, maar met deze ingreep hebben we niet alleen bergruimte gecreëerd, ook is er een sfeervolle, meer intieme, nieuwe slaapkamer voor terug gekomen. Dit is gedaan door het muurtje van de berging door te laten lopen en op deze plek een op maat ontworpen kast te plaatsen. Hiermee ontstaat er een plek voor sfeervolle spullen die de slaapkamer identiteit geven.

kast

Simpel en terughoudend

De berging en de kast hebben een rustige en strakke uitstraling. Zij smelten goed samen met het bestaande interieur van de woonboot. Het is alsof de  berging er altijd al is geweest. Ook is er gekozen voor specifieke elementen, zoals het deurknopje, die terug te vinden zijn in bestaande kasten op andere plaatsen op de boot.

detail deur

< ONTWERPEN