Neem contact op met Studio Jonna Klumpenaar
< ONTWERPEN

Inbouwkasten Niersstraat Amsterdam (2013, gerealiseerd)

De wens van de opdrachtgevers is om in hun appartement in Amsterdam twee kasten te creëren waarmee ruimte ontstaat voor zowel keukenspullen als een werkplek. Studio Jonna Klumpenaar heeft hiervoor de ontwerpen gemaakt.

Opdrachtgever . Particulier
Locatie . Niersstraat, Amsterdam
Programma . kasten
Oppervlakte . 3 m2
Status . gerealiseerd 2013

 

aanzicht inbouwkast woonkamer

De werkplek in de woonkamer

De kast in de woonkamer is naast opbergruimte ook bedoeld als werkplek. De kast rijkt van vloer tot plafond, waarbij op zithoogte middels een nis ruimte gecreëerd voor een vaste computer. Doormiddel van een uitschuif lade met daarop het toetsenbord kan men eenvoudig gebruik maken van de werkplek, maar blijft deze toch onopvallend buiten het computergebruik. In de lade is naast het toetsenbord een vak voor pennen en post, zodat ook deze bij een ongebruikte werkplek uit het zicht worden onttrokken.

inbouwkast woonkamer

Achter de kastdeurtjes is voldoende bergruimte voor ordners en boeken. De planken zijn hier verstelbaar, zodat de hoogte voor verschillend gebruik kan worden aangepast. Deze bergruimte maakt het geheel tot een efficiënte, goed geïntegreerde en complete werkplek.

detail inbouwkast woonkamer

Uitstraling en kleuren, een goed samenspel met de rest van het interieur

Beide kasten hebben een rustige en strakke uitstraling zodat zij goed samengaan met het interieur van het appartement. De basiskleur van de kasten is wit, maar de kopse kanten en binnenzijde van de open vakken zijn okergeel gekleurd. Deze combinatie gaat goed samen met de houten vloer. Als oplossing voor de sluiting van de kastdeurtjes en lade is gekozen voor een druksysteem. Dit versterkt de strakke lijnen en is praktisch in gebruik, zeker in combinatie met de geïntegreerde werkplek.

lade inbouwkast woonkamer

De keukenkast

In de keuken is een smalle hoge kast ontworpen. Deze kast dient als opbergplek voor allerlei keukengerei. In de open vakken is ruimte voor kookboeken en in de gesloten gedeelten is ruimte voor keukenspullen. In het onderste gedeelte van de kast bevinden zich drie laden voor onder andere de wijnflessen.

detail inbouwkast keuken

De kast is naast bergruimte tevens bedoeld als een subtiele afscheiding tussen gang en keuken. Het zicht op het keukenblad wordt op deze subtiele manier deels ontnomen.

inbouwkast woonkamer

Twee kasten maken een geheel

De twee kasten staan in verschillende ruimten in het appartement maar hebben een gelijke uitstraling. De witte basis, de gele open vakken en kopse kanten van de kast en de greep loze lades en kastdeurtjes, vormen samen een mooie basis voor het appartement. Ze geven de bewoners niet alleen bergruimte maar ook samenhang tussen de ruimten.

laden inbouwkast keuken

 

< ONTWERPEN