Neem contact op met Studio Jonna Klumpenaar
< ONTWERPEN

Inbouwkast kinderkamer Bussum (2014, gerealiseerd)

De wens van de opdrachtgevers is om in hun woonhuis in Bussum meer bergruimte te creëren. Omdat in het huis vooral de kinderkamer veel ruimte over heeft, komt de vraag vanuit de bewoners om voor deze kamer een sfeervolle kast te ontwerpen die ruimte biedt aan zowel het speelgoed, de kinderkleertjes als de bergingspullen.

Opdrachtgever . Particulier
Locatie . Bussum
Programma . kast en berging
Oppervlakte . 3 m2
Status . gerealiseerd 2014

 

inbouwkast kinderkamer

Een spannende combinatie

Studio Jonna Klumpenaar heeft voor de opdrachtgever een passend ontwerp gemaakt. Het ontwerp bestaat uit een kast met een inhoud van maar liefst 6 kubieke meter. Maar ondanks dit grote volume heeft de kast toch een vriendelijke en luchtige uitstraling in de gezellige kinderkamer van zoon Max.

inbouwkast met openen vakken

Een speelse uitstraling

Op 'kindhoogte' bestaat de kast uit open vakken. Hier kan men speelgoed kwijt, waardoor de kast echt een onderdeel van de kamer wordt. Verder zijn de houten knoppen op de kast extra groot uitgevoerd en is er gevarieerd in de positie van de knoppen zodat dit een speels effect geeft. Bij het bepalen van de grootte van de knoppen is in het ontwerp eraan gedacht dat hier ook eenvoudig kledingstukken aan kunnen worden ophangen.

ontwerp inbouwkast

Veel ruimte, grote deuren

Samen met de opdrachtgevers zijn alle bergspullen in kaart gebracht en is er een logische indeling ontworpen. Om alle spullen kwijt te kunnen en voldoende inhoud te hebben is het ontwerp uitgekomen op een kast die de gehele kamerwand beslaat. Door te kiezen voor grote deuren ontstaat er ondanks dit grote volume een heel rustig beeld. 

inbouwkast berging

indeling berging

Het kiezen van de juiste materialen

Bij het kiezen van de juiste materialen is het van belang om evenwicht te vinden tussen een rustig beeld en een speels karakter. De basiskleur van de kast is wit en door deze lichte basis te combineren met eikenhouten open vakken en grote knoppen van het merk Muuto, is het geheel mooi in balans. Het eikenhout van de kast is bewust afgestemd op de eiken vloer die al in de kamer aanwezig is.

inbouwkast woonkamer

 

detail inbouwkast keuken

Verschil in kastdiepte

Enkele bergspullen vragen om een kastdiepte van 60cm, terwijl andere spullen weer minder diep zijn. Gezien de bestaande situatie met ongelijke deur- en raamzijde is er niet overal plek voor een diepe kast. Door de kast een knik te geven, loopt deze af richting de deur van de kamer. Op deze manier wordt er aan de wens van kastdiepte voldaan én ontstaat er een vloeiende entree.

doorsnede inbouwkast

 

< ONTWERPEN