Neem contact op met Studio Jonna Klumpenaar
< ONTWERPEN

Entree woonhuis Middelburg (2010, gerealiseerd)

Het ontwerp voor de entree van het jaren 70 woonhuis is simpel en elegant. De grijze polyester luifel is om de deur gevouwen en biedt zo voldoende bescherming tegen regen en wind. Tevens dient de luifel als afscheiding voor de naastliggende woning zodat directe inkijk wordt voorkomen.

luifel voorgevel woonhuis te Middelburg

Opdrachtgever . Particulier
Locatie . Middelburg
Programma . Entree woonhuis, tuininrichting
Oppervlakte . 30 m2
Status . gerealiseerd 2010

Entree, schuur en tuin

De polyester entree is onderdeel van het project het 'achterhuis'. Beide elementen (schuur en luifel) hebben een lichtgrijze polyester afwerking. De ontwerpen sluiten door hun strakke belijningen goed op elkaar aan. Ze zijn simpel, elegant en met een twist. Hieronder zijn het zij- en bovenaanzicht van de woning, de schuur en de entree zichtbaar.

aanzicht ontwerp polyester entree en schuur

boveneaanzicht ontwerp polyester entree en schuur

 

polyester luifel entree woonhuis

De voordeur 

De originele voordeur is behouden. Om de entree te benadrukken is de deur zwart geschilderd, hierdoor valt deze op ten opzichte van de lichtgrijs kleurige entree en beigekleurige bakstenen. De deur lijkt open te staan, een gebaar dat de bewoners graag uitstralen. De meterkastdeur is qua maat secundair gemaakt aan de voordeur. Verder is hier het kozijn weggewerkt waardoor deze deur nauwelijks opvalt.  

zijaanzicht entree woonhuis

 

aanzicht entree woonhuis

Het tuinontwerp

Net als bij het ontwerp van de schuur in de achtertuin is ook hier de tuin onderdeel van het ontwerp. De materialen hout, beton en staal komen ook hier in het ontwerp terug. Het pad van betonnen tegels en zinken profielen leidt naar de zwarte voordeur. Het hout komt terug in het pad voor het raam van de woning. 

zwarte voordeur entree woonhuis te Middelburg

polyester afdak entree en tuinontwerp

< ONTWERPEN