Neem contact op met Studio Jonna Klumpenaar
< ONTWERPEN

Beursstand modelabel Studio Jux, Amsterdam (2011)

Het Nederlandse modelabel Studio Jux heeft mij gevraagd om een beursstand te ontwerpen. Het ontwerp, genaamd Stiksel, is een totaalconcept en sluit aan bij de visie van het kledingmerk dat een combinatie is van design, eco en fair trade. Stiksel is momenteel in de maak dus vanaf deze zomer te zien in o.a. Kopenhagen, Parijs en Berlijn!

duurzame beursstand modelabel Studio Jux

Opdrachtgever . Studio Jux
Locatie . Amsterdam
Programma . Beursstand voor kleding
Oppervlakte . 10 m2
Status . in uitvoering

 

Stiksel is duurzaam. Het duurzame karakter van studio Jux is in het ontwerp van de stand terug te vinden in de keuze van materialen en de flexibele benadering.

Materialen

Hout + stof + gerecyclede tegels + papier.

Flexibele benadering

Vorm. De beurzen die Jux met haar label aandoet hebben verschillende standplaatsen en eisen.  De stand is daarom flexibel in vorm. Door de uit elementen opgebouwde vloer kan men per standplaats zijn vorm aanpassen. Daarnaast is de hoogte van de stellage flexibel waardoor men afhankelijk van de eisen van de beurs de hoogte kan kiezen. Op die manier kan Jux bij elke beurs een passende stand creëren.

Gebruik. De stand moet mee gaan met het seizoen en met de jaren. Zo kunnen de kaarten van de handshake gemakkelijk vervangen worden evenals het vilten doek over de stellage (zie voor meer uitleg onderstaand).

Vervoer. Het is van belang dat de stand compact kan worden vervoerd en worden opgeslagen. De stand is daarom geheel te ontkoppelen (zie voor meer uitleg onderstaand).

plattegrond en aanzichten beursstand modelabel Studio Jux

Stiksel bestaat uit 3 onderdelen

Stellage. De stellage bestaat uit 2 houten boxen en een houten frame dat middels stalen pinnen is verbonden. De 2 boxen dienen voor opslag en kunnen tegelijkertijd gebruikt worden als tafel voor bijvoorbeeld het tonen van tassen. Ook kunnen ze dienen als zitmeubel. Het houten frame dat verbonden wordt met de boxen, kan gezien worden als uithangbord. Over de simpele opbouw van de 3 houten poten wordt een vilten doek gehangen. Hierop kan Jux door middel van prikkers accessoires bevestigen. Ook kan men tassen of stoffen met een ketting over de stellage hangen. De stellage kan op 2 hoogten worden ingesteld. De hoogte die men kiest is afhankelijk van de eisen van de beurs.

stellage opbouw beursstand Studio Jux

Vloer. De vloer is een verbindend onderdeel van de stand. Het geeft aan dat men zich op Jux terrein bevindt. De vloer is opgebouwd uit gerecyclede witte tegels van 15x15cm. Deze tegels zijn bevestigd op platen van 75x75 cm die onderling verbonden worden. Op die manier kan de vloer bij elke beurs in vorm veranderen, afhankelijk van de standplaats en zijn de onderdelen gemakkelijk te vervoeren.

Tegels recycelen

Handshake

’SEARCH FOR THE NUMBER IN YOUR JUX PIECE AND FIND OUT WHO STITCHED IT’

www.studiojux.com

De kledingstukken van Studio Jux bezitten aan de binnenzijde een nummer die leidt naar het persoonlijke verhaal van de maker van het kledingstuk in Nepal.

Dit handshake-concept is in de stand op een direct zichtbare manier verwerkt. Op de kledinghanger van het kledingstuk wordt een spriet bevestigd met een mini knijper. In de knijper knijpt men de kaart met aan een zijde het nummer en aan de andere zijde het verhaal van de maker uit Nepal. De sprieten met kaarten geven een vrolijke en frisse uitstraling.

De kaarten kunnen per seizoen veranderen of op moment van een speciale gelegenheid vervangen worden door opvallende kleuren en andere teksten, op die manier blijft de stand vernieuwend.

handshake concept kaart achterzijdehandshake concept kaart voorzijde

 

handshake concept Studio Jux

 

< ONTWERPEN