Neem contact op met Studio Jonna Klumpenaar
< ONTWERPEN

Woonhuis Naarden (2016, gerealiseerd) 

Een te kleine, semi dichte keuken aan de voorzijde van de woning. Te weinig ruimte voor een grote eettafel terwijl er toch genoeg vierkante meters zijn.... Het was niet voor niets dat de opdrachtgevers na de aankoop van hun woning in Naarden een rigoreuze verbouwing wilden starten.

Studio Jonna Klumpenaar heeft samen met hen een mooi ontwerp gemaakt dat de hele woning ten goede komt. Er is weer licht, ruimte, samenhang en sfeer.

Opdrachtgever .   Particulier
Locatie . Naarden
Programma . Woonhuis        
Oppervlakte . 200 m2                
Status . gerealiseerd 2016

woonkamer stalen deur

Koken, dineren, relaxen

De nieuwe indeling van de begane grond bied ruimte voor een prachtige grote open keuken met kookeiland welke gelegen is aan de tuin. Dit bied de mogelijkheid om de nieuwe openslaande deuren zomers open te zetten en een connectie te maken tussen tuin en keuken. 

keuken eiland

Sfeer en samenhang

Samen met de nieuwe gashaard geeft het kookeiland een informele en warme sfeer aan de eetkamer welke op zijn beurt overloopt in een riante zithoek.

woonkamer houten vloer

woonkamer eetkamer 

Speelkamer en plek om je terug te trekken

De zijkamer was voorheen een garage en bied nu plek om te spelen én te werken. De ruimte is middels stalen deuren afgesloten van de woon- en eetkamer, zodat men zich indien gewenst ook even kan terugtrekken. Om het huis een stoere sfeer te geven is gekozen voor stalen binnenkozijnen. Voor de nieuwe kozijnen richting de tuin is er traditioneel gekozen voor wit gespoten houten kozijnen, in stijl met de rest van de buitenkozijnen.

stalen deuren

speelkamer

Veel ruimte achter al die deuren

Op de zolderverdieping kunnen de ouders van dit jonge gezin zich even helemaal terugtrekken. De grote hoge ruimte heeft een loftachtige uitstraling met plek om te baden, te slapen en te kleden. Ruim voldoende kastruimte is niet alleen praktisch maar ook mooi om te zien.

kastenwand slaapkamer

Een open verbinding met de badkamer

De zichtbare nok van de woning en de houten draagbalken geven de ruimte een sfeervolle en luxe uitstraling. Daarnaast staan de slaapkamer en badkamer in open verbinding met elkaar, wat gezellig is en ook doet ervaren als een echte loft. 

slaapkamer

slaapkamer badkamer

Daglicht en een vrijstaand bad

In de badkamer is er voor gekozen om een daklicht te plaatsen zodat er ruim voldoende daglicht in het vertrek is. De ruimte biedt genoeg plek voor een vrijstaande bad, een grote douche, een toilet en een wastafelmeubel.

badkamer vrijstaand bad

toilet

< ONTWERPEN