Neem contact op met Studio Jonna Klumpenaar
< ONTWERPEN

Zolderverdieping Heemstede (2012)

ruimtelijk ontwerp zolderverdieping

De wens en vraag van de opdrachtgevers is om van de verouderde zolderverdieping twee ruimtelijke en gezellige logeerkamers te creëren. Studio Jonna Klumpenaar heeft hiervoor een ontwerp gemaakt. De ingreep brengt de zolder logica en warmte. De twee kamers bieden beide plek voor zit- en speelruimte, een wasplek, bergruimte voor de bewoners en natuurlijk twee heerlijke droom- slaapplekken!

Opdrachtgever . Particulier
Locatie . Heemstede
Programma . Zolderverdieping
Oppervlakte . 35 m2
Status . 2012

 

plattegrond ontwerp zolderverdieping

Het ontwerp is ruimtelijk, helder en knus tegelijk.

Bij het ontwerp is er gelet op logica, efficiëntie en een gezellige sfeer. Ondanks dat de zolderverdieping maar 35m2 bedraagt, voelt het ontwerp ruim aan. Zo is er voor gekozen om de ruimte onder de dakkapellen vrij te laten voor zit-, speel- en loopruimte en zijn de wasnissen in het midden van de kamers gelegen, waar de ruimten het hoogst zijn.
De wasnissen zijn in de kamers echte 'eyecatchers', die door hun matte oker gekleurde tegels aan de binnenzijde van de nis eerder aanvoelen als meubelstuk dan als badkamerelement. Zij geven de kamers een gezellige maar ook praktische twist. 

ruimtelijk ontwerp zolderverdieping

De bedden zijn zo ver mogelijk achterin de kamers geplaatst, dit geeft de kamers logica en rust. Een van de kamers heeft zelfs een echte slaapnis wat het logeren extra bijzonder maakt. Voor het afsluiten van de kamers is gebruik gemaakt van schuifdeuren. Op deze manier kan de zolder in z'n geheel worden opengezet en de gehele breedte worden ervaren. Deze breedte wordt extra benadrukt door de kast ter plaatse van de schuifdeuren, die reikt tot aan de nok van de zolder. 

doorsneden ontwerp zolderverdieping

Daar tegenover staat dat de kast niet tot de grond reikt. De vloer loopt hier door wat met name een ruimtelijk effect creëert. Ook heeft deze plek onder de kast een praktische bijkomstigheid. Met een paar haken kunnen de logees hun kleren ophangen. De kamers hebben een rustige uitstraling waarbij enkel de prakitsche elementen zijn gekleurd. Dit maakt de ruimte spannend en logisch in gebruik. De kleuren en materialen die zijn gekozen zijn okergeel en hout met een ondersteunende witte basis. Dit maakt de ruimten warm, zonnig en fris tegelijk.

materialen collage ontwerp zolderverdieping

< ONTWERPEN