Neem contact op met Studio Jonna Klumpenaar
< ONTWERPEN

Appartement Amsterdam (2010, gerealiseerd)

Wonen in Amsterdam betekent voor veel mensen gebrek aan ruimte. Appartementen zijn klein, donker en vol bepakt. Met het appartement RUIM laat Studio Jonna Klumpenaar zien dat door een slimme indeling, duidelijk gedefinieerde elementen en een frisse inrichting ruimtelijkheid mogelijk is, zelfs op 55m2!

Opdrachtgever . Particulier
Locatie . Amsterdam
Programma . Appartement
Oppervlakte . 55 m2
Status . gerealiseerd 2010

 

ruimtelijke doorkijk van woonkamer naar keuken appartement

woonkamer appartement Amsterdam

 

De focus qua ruimtelijkheid in dit appartement ligt met name op de woonkamer en de keuken. Deze zijn ruim vormgegeven, licht en de meubelkeuze geeft het geheel een een frisse ruime uitstraling. De twee ruimten zijn aan elkaar geschakeld, waardoor er een semi open keuken ontstaat.

 

design stoel in woonkamer appartement Amsterdam

werkplek appartement Amsterdam

 

De woonkamer is door middel van glazen schuifdeuren verdeeld in een zit- en eetgedeelte en bevindt zich over de gehele lengte van de woning. 

 

eettafel en werktafel appartement Amsterdam

eettafel en werktafel appartement Amsterdam

eetkamer appartement Amsterdam

 

Aan beide uiteinden van de ruimte bevinden zich grote ramen met openslaande deuren richting de balkons, waardoor een doorzon effect wordt gecreëerd en er een zeer lichte en zonnige ruimte ontstaat. De schuifdeuren maken de ruimte praktisch in gebruik, omdat men de ruimten van elkaar af kan sluiten.

 

moderne eetkamer en woonkamer ensuite

moderne eetkamer en woonkamer ensuite

 

Ook in de keuken zijn meerdere ramen. Hierdoor is ook deze ruimte zeer licht. De kleurstelling van de keuken is geheel wit met rvs accenten. Dit is een bewuste keuze om de ruimtelijkheid te bevorderen. Ook is er om deze rede gekozen om geen bovenkasten te plaatsen.

 

witte lichte keuken appartement

witte frisse lichte keuken appartement Amsterdam

lichte keuken met toegang tot balkon appartement Amsterdam

 

De slaapkamer die tegenover de badkamer is gelegen is niet groot, maar door de praktische indeling voelt ook deze ruimte groots aan. De kledingkast hebben we ingebouwd in de ruimte. De gele kleur geeft energie en is hierdoor een echte eyecatcher.

 

slaapkamer appartement Amsterdam

gele inbouwkast appartement Amsterdam

slaapkamer appartement Amsterdam

< ONTWERPEN