Neem contact op met Studio Jonna Klumpenaar
< ONTWERPEN

Woonhuis Lisse (2012)

Studio Jonna Klumpenaar is gevraagd om voor een jong gezin een ontwerp te maken voor de beneden etage van hun nieuw te bouwen woning te Lisse. De wensen waren eenvoudig, echter gezien de beschikbare randvoorwaarden toch complex te noemen.

Opdrachtgever . Particulier
Locatie . Lisse
Programma . Woonhuis
Oppervlakte . 85 m2
Status . Voorlopig ontwerp


Samengevat luidde de aanvraag:

“Maak een licht ontwerp voor de beneden etage van ons nieuw te bouwen woonhuis te Lisse, waarbij het ontwerp een geheel vormt. Wij laten je hierbij vrij in vormgeving en kleurstelling. Binnen het ontwerp dienen de volgende functies te zijn opgenomen: Keuken, Woonkamer, Eetkamer, Lees / relaxplek, Speelplek."

Studio Jonna Klumpenaar ging deze uitdaging graag aan!

woonkamer

De doorzonwoning is licht en geeft een geweldige doorkijk vanuit de voorkamer richting de tuin achter het huis. Om deze ruimte functioneel in te richten is ervoor gekozen om middels deuren de ruimte te splitsen. Doordat de deuren transparant zijn, blijft visueel gezien de ruimte goed behouden.

serre en keuken van buiten af

Qua kleurstelling is gekozen voor wit met kleuraccenten. De basis komt van de muren en de meubels geven het geheel kleur en eenheid. Een mooie combinatie bij een dergelijk lichte ruimte is een doorlopende houten vloer, welke tevens de lengte van het appartement accentueert.

keuken en eetkamer

Voor de keuken is gekozen voor een half open keuken, waarbij tijdens het koken contact gehouden kan worden met de mensen die aan de eettafel zitten, of de kinderen die spelen in de speelhoek.

overzicht woonkamer en eetkamer

< ONTWERPEN