Neem contact op met Studio Jonna Klumpenaar
< ONTWERPEN

Appartement Roelof Hartstraat Amsterdam (2013, gerealiseerd)

Aan de Roelof Hartstraat te Amsterdam heeft Studio Jonna Klumpenaar voor woningbouwcorporatie Samenwerking een geheel nieuw appartement ontworpen op een leegstaande zolderverdieping. In de zomer van 2013 werd het geheel opgeleverd.

Opdrachtgever . Woningbouwcorporatie
Locatie . Roelof Hartstraat, Amsterdam
Programma . Appartement
Oppervlakte . 70 m2
Status . gerealiseerd 2013

  

Roelof Hartstraat gevel

De leegstaande zolder van het rijksmonument heeft door de hoge plafonds, het balkon en de haard uitstekende mogelijkheden voor het creëren van een nieuwe woning en bergingen in het hartje van Amsterdam.

Roelof Hartstraat slaapkamer

Van ontwerp tot realisatie

Van ontwerp tot realisatie was een lang proces waarbij een goede samenwerking tussen de studio en de gemeente centraal stond. Belangrijk in dit proces was dat beide partijen het belang zagen van het creëren van een geheel nieuw appartement in hartje Amsterdam, in een ruimte die voorheen vrijwel niet gebruikt werd.

Roelof Hartstraat woonkamer

 

Roelof Hartstraat aansluitingen

Ruimtelijk en praktisch

Het lichte appartement van 60 m2  heeft een ruimtelijke en praktische indeling. Er is gelet op een juiste verhouding tussen de verschillende ruimten. Het appartement zal een mooie woonruimte bieden voor de nieuwe toekomstige huurders.

Roelof Hartstraat badkamer

 

Roelof Hartstraat tegels

Authentieke details

Woningbouwcorporatie Samenwerking maakt voor haar appartementen gebruik van een standaard afwerking. Granieten vloeren in de badkamer, het toilet en de wasruimte zijn een duurzame toepassing met een kwalitatieve uitstraling.

Roelof Hartstraat vloer

De witte tegelwanden zijn afgewerkt met zwarte profielranden. Verder zijn de oude deuren behouden of vervangen door deuren met een gelijkwaardige authentieke uitstraling.

Roelof Hartstraat deur

 

Roelof Hartstraat balkon

Bergingen 

In het nieuwe ontwerp is ruimte gecreëerd voor zes bergingen. Deze bergingen behoren tot de bewoners van de verschillende appartementen in het gebouw. De bergingen zijn opgebouwd uit een lattenwand, zodat er voldoende ventilatie mogelijk is.

Roelof Hartstraat berging

 

Roelof Hartstraat bergingwand

 

< ONTWERPEN