Neem contact op met Studio Jonna Klumpenaar
< ONTWERPEN

Woonhuis Tindalstraat Amsterdam (2012, gerealiseerd)

De woning aan de Tindalstraat is verdeeld over 3 verdiepingen en is in 2012 door Studio Jonna Klumpenaar gedeeltelijk verbouwd. De verbouwing omvat een metamorfose van de huidige keuken, enkele nieuw ontworpen boekenkasten, een bureau voor in de werkkamer en een geheel nieuwe badkamer. De kleurstellingen in het huis zijn vernieuwd naar wens van de opdrachtgever en komen terug in de nieuw ontworpen elementen. Zij geven het geheel een karakteristieke en elegante uitstraling.

Opdrachtgever . Particulier
Locatie . Baron G.A. Tindalstraat, Amsterdam
Programma . Woonhuis
Oppervlakte . 100 m2
Status . gerealiseerd 2012

 

Keuken woonhuis

De keuken

In de keuken zijn de bovenkastjes verwijderd. Er is ruimte gecreëerd door het plaatsen van een extra onderkast en een plank boven de gehele lengte van het aanrecht. In plaats van de bovenkasten zijn de wanden geheel betegeld, van aanrechtblad tot plafond.

Tegels

Bij de tegenover gelegen wand wordt het tegelwerk onderbroken door een plank voor het serviesgoed.

Keukenplank

De kastdeurtjes zijn vervangen en zijn daarbij voorzien van ronde knoppen. Het werkblad daarintegen is behouden en gaat goed samen met de vernieuwde groengrijze kleur van de deurtjes.

Keuken

Keukenwand

De vloer

In het ontwerp is gespeeld met de kleurvraag van de opdrachtgevers. De wens naar lichtgele wanden in de gehele woning, vanwege het zonnige effect, is in het ontwerp verwerkt door spannend en onverwacht gebruik van de kleur. De wanden zijn namelijk juist wit gelaten. Door de houten vloer, de tegels in de badkamer, een gedeelte van de gangmuur van de entree en het toplaagje van het nieuwe bureau geel te schilderen wordt dit zonnige effect echter op een verrassende en frisse wijze bereikt.

vloer woonkamer

De werkkamer

Voor de werkkamer is een bureau ontworpen. De kleurstellingen spelen hier ook een grote rol. Door de vlakverdeling en de kast die via de zijkant te benaderen is, is het geheel rustig, strak en elegant.

bureau

Werkkamer Badkamer

De badkamer

De oude badkamer is geheel vernieuwd. Deze is verdeeld in 2 delen: het bad/douche gedeelte en de wastafel met linnenkast. De verdeling wordt bereikt door te spelen met de materialisatie. De geel gebakken tegels tegenover strak witte wanden en vloer maakt de ruimte spannend en er onstaat een gezellige nis om te baden.

badkamer

Badkamer wastafel spiegel

Voor het sanitair in de badkamer is gekozen voor een strakke maar speelse uitstraling. De badkamer heeft een rustige en vriendelijke uitstraling en is door de efficiënte indeling zeer prettig in gebruik.

Badkamer wastafel

linnenkast

< ONTWERPEN